Ik ben Lusanne, 33 jaar en woon samen met mijn moeder, Els,  in een hoekhuis in Bunschoten-Spakenburg. Al sinds ik klein meisje ben, ben ik gek op dieren. Ik verzorgde gewonde vogeltjes, had een hond, twee konijnen en later een kat. Rond mijn 18de kocht mijn moeder de eerste Maine Coon, Noa. Al snel volgde Simson en mijn verlangen naar een cattery begonnen te ontstaan. Noa werd getest en bleek een fout HCM gen te hebben (ik wist toen nog niet beter). Hierna kocht ik, samen met mijn moeder, Lena en zij bleek later een lichte vorm van PL te hebben, waardoor vervolgens Ariel kwam, die de stammoeder van mijn cattery is. Tussendoor kwam ook nog Abraham, omdat onze Ragdoll (Goliath) overleed. Een jaar later hebben we Mozes en een aantal maanden daarna Saartje in moeten laten slapen, omdat het niet langer meer kon. Uiteindelijk is onze groep versterkt met  Joseph, een Heilige Birmaan. In oktober 2013 is het eerste nestje geboren en hieruit hebben we Sarah gehouden, wat echt mijn kindje is. In juli 2014 is Lizzy onze club komen versterken, die helaas nog geen jaar bij ons mocht blijven en is overleden aan acuut nierfalen.

Ondertussen zijn we al een paar jaar verder na de start van de cattery en hebben we nu meerdere generaties in huis lopen. Op dit moment hebben we 3 open poezen, kleindochters en achterkleindochters van Sarah.

Daarnaast heb ik mijn eigen paard Saar (vernoemd naar Sarah). Een geweldige, lieve, slimme, grappige en ondeugende tinker merrie van nu bijna 2 jaar.

De cattery naam is verzonnen door mijn broer. We hadden eerst hele andere namen, maar die werden allemaal afgewezen, totdat mijn broer op het idee kwam om een term uit de Spakenburgse klederdracht als cattery naam te nemen. We hadden Ongermus, Krablap en Boezeroen als keuzes en het is uiteindelijk Ongermus geworden. Ik run de cattery samen met mijn moeder. We zijn lid van het NLKV, Mundikat en Rasclub Maine Coon.

Voor meer informatie over de Maine Coon verwijs ik jullie naar onderstaande websites.

Home

rasclub-maine-coon-logo-small11

Fokbeleid

Al onze fokkatten zijn getest op HCM/PKD echo, HCM DNA, PL, HD, SMA DNA en Felv/Fiv. Helaas kunnen we hiermee niet garanderen dat de kittens geen ziektes krijgen, maar we hopen hiermee wel zoveel mogelijk uit te sluiten. Met het fokken willen we proberen de Maine coon in zowel karakter, gezondheid en uiterlijk te behouden.  De kittens worden in de woonkamer grootgebracht, zodat zij van het begin af aan, aan alle dagelijkse geluiden wennen. Daarnaast komen zij ook in contact met andere katten. Het doel is om gezonde en bovendien karaktervolle kittens te fokken, en daarmee in de loop der tijd een aantal mensen blij te mogen maken met mooie en lieve Maine Coons.

Zie voor ons verdere cattery beleid die desbetreffende pagina.

Neem gerust contact met ons op

Els en Lusanne den Hartigh

033-2987029
0613106093